Ørsted Telte

Ørsted Telte

Telt 30 x 105 meter

Fra spesial- til standardprofil

      

3000 VIP-gjester under megakonsert i Horsens

 

Konserter i Horsens med Madonna og The Rolling Stones har satt Horsens på kartet som et innovativt kultursenter som kan skape oppmerksomhet med prominente megakonserter.

 

I forbindelse med konsertene hadde arrangøren behov for et enormt telt til å servere middag til 3000 VIP-gjester. Ørsted Telte er ekspert på telt og har spesialisert seg på utvikling av telt i alle størrelser.

 

Alumeco var 'lydhøre'

Alumeco har jobbet med Ørsted Telte i flere år, utviklet spesialløsninger og for dette prosjektet var Alumeco igjen en 'lydhør' samarbeidspartner:

 

Arrangøren i Horsens trengte et telt som måtte være 30 meter bredt. På det tidspunktet fantes det ingen slike telt i Danmark - ingen andre danske teltutleiere hadde noe i nærheten av dette. Og teltet som måler 30 x 105 meter er leid ut flere ganger siden' sier Keld Sørensen, medeier i Ørsted Telte, som kan levere og sette opp telt fra 3 x 3 meter til telt på 4500 kvadratmeter.

 

'Folkene i Horsens var veldig fornøyde med teltet, og det ga oss det beste utgangspunktet for å begynne å leie ut det store teltet, fordi vi knyttet mange kontakter med store danske bedrifter som ofte har behov for et stort telt til arrangementer som er for store for idrettsarenaer osv.

 

 

Profiler montert

Pressede og anodiserte aluminiumsseksjoner.

Fra spesial- til standardprofil

Megateltet er utviklet av Ørsted Teltes egen designer som startet med å tegne løsningen i auto-CAD og 3D-modeller. Teltprodusenten måtte deretter finne en leverandør som kunne levere enkle komponenter fra lerret til stål for aluminiumsprofilen som 'holder' teltet.

 

'Vi har jobbet med Alumeco i mange år, og til dette prosjektet utviklet de det som nå er 'vår' profil. De presset og anodiserte materialet og kom med forslag om dimensjoner og legeringer. De er med andre ord vår totalleverandør av aluminium', sier Keld Sørensen, som har gjort spesialprofilen til en standardprofil i sitt produktsortiment, slik at bedriften kan bestille den fra Alumeco i de nødvendige størrelsene for nye telt.

 

Her er det ferdige produktet: Klart til å motta 3000 middagsgjester.

 

Artikkelen er laget i samarbeid med Ørsted Telte.

 

 

3000 middagsgjester