Domex

Domex skylights

'Aluminium er det rette valget', sier Henrik Lauridsen, daglig leder i Domex Skylight

Plenty med overlys

 

Domex Skylight produserer og monterer takvinduer i både private og kommersielle bygninger hvor takvinduløsninger gir plenty med lys i alle rom. Spesialprofiler laget av aluminium utgjør hoveddelen i den solide og vanntette rammen rundt det transparente materialet.

 

Takvindu med aluminiumsprofiler

 Et takvindu gir godt med lys i et rom hvor det ikke er nok lys gjennom vinduer og dører. Domex produserer alle typer takvinduer i forskjellige størrelser og fasinger, og i polykarbonat (PC) og akryl. Takvinduer har avanserte løsninger for åpning av vinduet. En aluminiumsramme fester det transparente materialet til taket på bygningen:

 

- Det er flere grunner til at vi bruker aluminium til rammekonstruksjonen. Den viktigste er at materialet er det riktige valget visuelt sett. Og fordi aluminium er lett, noe som gjør det enkelt å håndtere. Det er lett å jobbe med, sier Henrik Lauridsen, daglig leder i Domex Skylight.

 

Ikke noe alternativ

Aluminiumsprofilene som brukes i rammene i takvinduene, er laget spesielt for Domex:

 

- De benytter våre unike profiler. Og de er laget av aluminium fordi det faktisk ikke er noe alternativt materiale på markedet. Det er et fantastisk materiale på både kort og lang sikt, sier Henrik Lauridsen og fortsetter:

 

- Men kvaliteten på materialet er én ting. Kvaliteten og den personlige relasjonen i våre dialoger med Alumeco er en annen. Prisen og hele pakkeløsningen fra Alumeco matchet vår virksomhet da vi hadde behov for en ny leverandør. Vi bruker Alumeco til lagring av profiler, og det er fordelaktig at Alumeco er så lydhøre overfor våre ønsker og behov.

 

Del av utviklingen på et tidlig stadium

Takvinduer fra Domex brukes både i kommersielle og industrielle bygninger over hele landet - for eksempel på taket på kjøpesentre, lagerbygninger, industribygninger osv. Et nylig eksempel er den nye lagerbygningen til Dansk Supermarked utenfor Aarhus. Denne bygningen har takvinduer med aluminiumsprofiler levert gjennom samarbeidet mellom Domex og Alumeco.

 

- Vi var med på utviklingen fra et tidlig stadium ved at vår designer samarbeidet med kundens tekniske designer slik at vi kunne bruke vår ekspertise. For eksempel inne pressing - og vi optimaliserte kundens løsning i form av effektivitet og funksjonalitet, sier Jess Jørgensen, salgskonsulent i Alumeco.

 

- I praksis krevde dette prosjektet en løsning for å unngå varmebroer. Derfor var det nødvendig å lage profiler med et materiale som plast inkorporert mellom det indre og ytre sjiktet.

 

- Vi kom med forslag på hva som var mulig, både teknisk og økonomisk, og vi etablerte deretter et bufferlager for Domex slik at kunden kan redusere sine lagerkostnader.

 

Denne saken er laget i samarbeid med Domex. Domex logo

 

Se vårt fotogalleri:

  • Spesialprofiler laget for Domex
  • Takvinduer fra Domex
  • Takvinduer fra Domex
  • Visuelt vakkert med aluminiumsløsning
  • Takvinduer laget av Domex
  • Takvinduer laget av Domex