Exhausto

Exhausto logo

Verdifulle egenskaper ved aluminium: korrosjonsfasthet, lav vekt og formbarhet.

Exhausto: produsent av ventilasjonsløsninger

 

Exhaustos produksjon består blant annet av ventilasjonsløsninger med en lang rekke aluminiumskomponenter. Exhausto trenger en samarbeidspartner som er nærme, men likevel langt unna. Nærme når det gjelder lagring - og logistikkoppsett, for å sikre fleksibilitet. Langt unna når det gjelder kontakter ute i den store verden for å sikre konkurransedyktige priser. Alumeco sørger for begge deler.

 

- Alle våre ventilasjonsaggregater inkluderer aluminium. Vi kjøper profiler fra Alumeco, og som vi har designet sammen med Alumeco. De anskaffer materialet i lange lengder, skjærer det opp, behandler det og legger det på lager. Dette gir oss korte leveringstider, sier Jacob Frank, strategisk innkjøper i EXHAUSTO.

 

- Vi jobber også med et oppsett i Kina i den forstand at Alumeco kjøper flere av våre profiler fra Kina. Dette gir oss den samme leveringspåliteligheten til attraktive priser, og vi kan til og med lagre materialet hos Alumeco og redusere kostnadene for lagring.  

 

Perfekt materialvalg

Aluminium er det perfekte materialvalget for EXHAUSTO, fordi vekt og holdbarhet er viktige faktorer på mer enn en måte:

 

- Vi verdsetter korrosjonsfasthet, lav vekt og formbarhet, ettersom aluminium en enklere å bøye enn stål og det sikrer enkel montering. Vi bruker aluminiumsprofiler til våre motorprodukter også. Vi produserer motorene ved vårt anlegg og har som mål å produsere komponenter av presset aluminium i stedet for av stål. i tillegg bruker vi 0,24 mm spoler for å lage varmeelementvendere, sier Jacob Frank og fortsetter:

 

- når vi trenger en ny komponent, spør vi Alumeco om pris, levering og lageroppsett, og vi har alltid en god dialog om nye produkter og ideer. Vi anser det som en fordel at de er proaktiv leverandør.

 

Alltid på hugget

John Reimer Hansen, Key Account Manager i Alumeco, sier følgende om samarbeidet med EXHAUSTO:

 

- En god logistikkløsning er en viktig del av vårt samarbeid med EXHAUSTO. Det startet med leveranser av behandlede profiler som lagret som rå lange lengder og behandlet etter hvert som Exhausto hadde behov for dem. Det gjør vi forsatt, med vi har lykkes i å integrere et oppsett i Kina og dermed bistå kunden i å anskaffe behandlede profiler fra Kina uten at det har gått utover leveringspåliteligheten og kvaliteten. 

 

- I tillegg startet vi nylig å lagre aluminiumsspoler av forskjellige størrelser for kunden, og disse håndterer og leverer vi fortløpende. Vi har til og med klart å skaffe flere legeringsalternativer for kunden. Dette gjør os mindre sårbare i perioder med kapasitetsknapphet hos produsentene. Vi forsøker å hele tiden være på hugget for å utvikle samarbeider og finne nye gode muligheter for begge parter.

 

Denne saken er laget i samarbeid med EXHAUSTO. Exhausto logo 

 

Se vårt fotogalleri:

 

  • Aluminium inkludert i ventilasjonsaggregatet
  • Produkt fra Exhausto