Forsvar og luftfart

Legeringene 2519 og 5059

Legeringene 2519 og 5059 brukes for lav vekt og beskyttelse

Alumeco er leverandør til forsvarsindustrien og luftfartsbransjen.

 

Maksimalt fokus på pålitelighet og sikkerhet.

 

Leverandør til virksomheter innen feltene forsvar og luftfart må kunne dokumentere kvalitet, nøyaktige og punktlige leveranser og, sist men ikke minst, pålitelige sikkerhetsprosedyrer, for å kunne være en aktuell leverandør. Alumeco har som leverandør av aluminium, vist dette over en viss tid, og det har resultert i ordre fra virksomheter med maksimal fokus på pålitelighet og sikkerhet.

 

Militært personell, både nasjonalt og internasjonalt, må kunne være mobile og raske når det gjelder skiftende situasjoner. Maksimal beskyttelse for både personell og utstyr kreves. Man kan lure på hvordan aluminium, som er relativt lett og mykt, kan være brukbart i denne sammenheng, men det er faktisk tilfelle med legeringer som 2519 og 5059 som brukes til beskyttelse mot ballistiske prosjektiler og eksplosjoner, sier Hans Martin Vestergaard, salgskonsulent og produktsjef innen dette feltet i Alumeco.

 

Aluminium splintres mindre

Legeringene 2519 og 5059 brukes i tilfeller med vitale krav om letthet og beskyttelse.

 

- Vekt har blitt viktig for disse kundene. Og så er det behov for beskyttelse av personell. I motsetning til aldre materialer, har aluminiumslegeringer den fordelen at metallet er lett og ikke splintres ved eksplosjoner eller ballistiske krefter, sier Hans Martin Vestergaard.

 

Tilgjengelige prosedyrer og godkjenninger

For å i det hele tatt komme i betraktning som leverandør til produsenter av militært utstyr og fly, eller som underleverandør til denne bransjen, må man ha en rekke sikkerhetsgodkjenninger. Alumeco har disse godkjenningene og kan levere AMS QQA-kvaliteter.

 

- Hvis et materiale kreves for folk 'oppe i luften', er kravene, reglene og prosedyrene helt annerledes. Vi er kjent med dette og har disse prosedyrene tilgjengelig, slik at våre kunder innen dette området kan ha tillit til Alumeco som en kompetent og sikker leverandør av aluminium, avslutter Hans Martin Vestergaard.