JJ Mechatronic

Plancast Plus Eloxx

Plancast Plus Eloxx i legering 5754

Frontplaten fikk den rette finishen

 

Aluminium er et sentralt materiale når metallprodusenten JJ Mechatronic produserer spesialtilpassede metallkomponenter - for medisinsk bransje for eksempel. Det handler om god logistikk, sparring og en platetype, for å gi en vanskelig frontplate den rette finishen.

 

Plancast Plus Eloxx i legering 5754 er en av de nyeste typene standardplater som er inkorporert i produksjonen ved JJ Mechatronic. Presisjon og finish er helt avgjørende når kunder fra medisinsk bransje har behov for spesifikke metallkomponenter:  

 

- Aluminium er generelt brukt i stort omfang innen felt som medisin og elektronikk som vi jobber mot. Materialet er lett, er ikke like belastende på våre maskiner som hardere metaller, og vi har vårt egen maleanlegg for aluminium hvor vi kan lage våt- og pudderbelegg. Dette gjør at vi kan skape en førsteklasses finish, og det er viktig for kundene våre, sier Willy Madsen som ansvaret for salg og nye prosjekter.

 

Spesialist på spesialtilpassede løsninger

Den familieeide bedriften fra Jyderup på Sjælland har spesialisert seg på det Willy Madsen kaller 'følge prosjektet fra tegning/design, via produksjon av prototypen, 0-serien, til endelig produksjon'. Vi er 100 % en kontraktsprodusent av spesialtilpassede løsninger - og når det oppstår endringer som krever raske beslutninger. Dette stiller spesielle krav til medarbeiderne i JJ Mechatronic - de må like utfordringer og ha en personlighet som misliker å bare stå rett opp og ned ved en maskin å lage den samme komponenten hele tiden', sier Willy Madsen og fortsetter:

 

- En gang i blant har vi en komponent som ikke fungerer. Da kontakter vi Alumeco for å få en sparringspartner. Og det er de flinke til fordi de har kontakt med flere fabrikker og er i stand til å tilegne seg verdifull kunnskap. Dette kom oss til gode da vi skulle utvikle en frontplate for en intraoral skannerenhet for en medisinsk virksomhet, og det kan være vanskelig å anodisere frontplaten fordi den må ha den rette finishen. Med hjelp av Alumeco fant vi den rette løsningen i Plancast Plus Eloxx.

 

Full kontroll med prosessen og kornstrukturen

Christian Bonnicksen, produktsjef i Alumeco, forteller om den nye platen og anodiseringen som hjalp JJ Mechatronic med dette spesifikke prosjektet:

 

- Når man anodiserer tykke plater hender det at resultatet ikke blir så veldig vakkert, men med denne platetypen hadde de full kontroll med prosessen og kornstrukturen. Det gjør platen ekstra godt egnet for anodisering og man oppnår det ønskede resultatet - en fin finish hvor man unngår fare for ujevn overflate.

 

- Dekoren er viktig for virksomheter som JJ Mechatronic som produserer forskjellige maskinkomponenter. Og vi fikk til den vakre overflaten ved hjelp av Plancast Plus Eloxx, laget av en spesialstøpt og langplanfreset plate av legering 5754. På grunn av støpingen blir ikke materialet påvirket under behandlingen, sier Christian Bonnicksen og legger til at Alumeco vil ha platen på lager i fem tykkelser fremover:

 

- For å sikre rask levering og fleksible kvanta, kan kundene våre bestille store og veldig små kvanta.

 

Denne saken er laget i samarbeid med JJ Mechatronic JJ Mechatronic logo

 

Se vår video og vårt bildegalleri:

  • Plancast Plus Eloxx
  • Plancast Plus Eloxx
  • Plancast Plus Eloxx
  • Plancast Plus Eloxx
  • Plancast Plus Eloxx