Nordhavnstunnelen

Dagslysskjermer i aluminiumsprofiler

12 500 dagslysseksjoner laget av spesiallagde aluminiumsprofiler -

 

Da bedriften AluSteel fra Fyn vant konkurransen om produksjonen av dagslysskjermer for Nordhavnsvej-prosjektet i København, var Alumeco den perfekte partneren for sparring og samarbeid. Løsningen, som gradvis reduserer innslippet av lys i begge ender av tunnelen, er et puslespill av dagslysskjermer i behandlede og sammensatte aluminiumsprofiler.

 

- Vi har hatt et fantastisk samarbeid med Alumeco i mange år, så da vi fikk tilsagnet på Nordhavn-prosjektet måtte vi naturligvis spørre Alumeco om å bli med på det, sier Mads Milling, medeier i AluSteel.

 

Han fortsetter:

- Det er viktig for oss at vi opprettholder faktorer som blant annet leveringspålitelighet, kvalitet og effektiv logistikk, og dette er det vi vet at Alumeco er gode på. Vi har hatt et fantastisk samarbeid i mange år. Under utviklingen av felles løsninger her vi veldig gode dialoger, kanskje nettopp fordi vi ikke alltid er enige om alt til å begynne med.

 

'Ganske enkelt perfekt... '

- Da vi kom inn i prosjektet hadde ikke utbyggeren kommet veldig langt i prosessen. Så vi satte oss ned med vår prosjektkoordinatoren og med Alumeco for å finne de riktige profilene for prosjektet. Det endte opp med å bli en nyutvikling av eksisterende profiler som vi deretter gjorde større, sier Mads Milling.

 

- Vi laget en fullskalamodell av profilen og tok den med på et møte med København kommune - utbyggeren i prosjektet. Det viste seg å være akkurat det de ønsket seg - rett og slett perfekt.

 

Sparring, oppsett og logistikk

For Mads Milling har Alumeco vært en viktig sparringspartner gjennom hele prosjektet:

- Alumeco har vært en fantastisk sparringspartner gjennom utviklingsfasen, fordi det er en virksomhet som stiller store krav til sine medarbeidere. Dette gjør dem til gode og dyktige folk.  

 

- Opprinnelig hadde vi tenkt at vi skulle behandler profilene selv, men jeg så raskt fordelene ved at vi fikk profilene ferdigemballerte etter behandling hos Alumeco. Jeg mente at vi skulle få de behandlede profilene delvis monterte direkte på anleggsstedet, og det var en stor lettelse at Alumeco kunne ta seg av hele logistikkoppsettet.

 

12 500 seksjoner prefabrikkerte - alle behandlede

- Dagslysskjermene, beregnet av arkitekten, toner og fader dagslyset og sikrer en behagelig overgang mellom lys og

 

- Vi trengte 15 forskjellige aluminiumsprofiler i form av bygnings- og hjørneseksjoner som kunne klikkes sammen i forskjellige høyder og kubiske former. Sammen med AluSteel videreutviklet vi en klikkløsning og planla logistikken med delvis monterte profiler, slik at alle 12 500 profilene kunne monteres som bygningssett på stedet.  

 

Fakta om Nordhavn-prosjektet:

Det etableres nå et helt nytt område i Nordhavn som krever nye tilførselsveier, og tunnelene (samt dagslysskjermene) er en del av denne nye infrastrukturen. I denne forbindelse anlegger København kommune Norhavnsvej som forbinder motorveien til Helsingør med Nordhavn.

Når bilistene kjører inn og ut av tunnelen vil de se at dagslyset fader - i stedet for å, som vanlig, plutselig gå fra lys til mørke. 

Tusenvis av aluminiumsprofiler, klikket sammen, resulterer i 'rør' med forskjellige kubiske former og høyder.

 

Bedriften AluSteel fra Fyn vant konkurransen om produksjonen – og de benytter Alumeco som sparringspartner og leverandør.

 

Alumeco har samarbeidet med AluSteel gjennom hele prosessen, fra utvikling til produksjon av profilene, samt logistikk og levering direkte til anleggsstedet.  

 

Dialogen mellom utbyggeren (København kommune), Rambøll og andre prosjektdeltakere - når det gjelder revisjoner, kontrollplaner, kvalitetsdokumentasjon (for overflater og toleranser) osv. har vært tett.

 

Profilene er naturlig anodisert med en sjikttykkelse på 25 mu fordi løsningen er så tatt på vann. Hensikten med den naturlige anodiseringen er at den er både dekorativ og beskyttende. Alumeco har viderebehandlet og skjært profilene slik at de kan leveres prefabrikkerte på anleggsstedet.  

 

Fakta i tall:

20 triangler benyttes i dagslysskjerm Vest

Hver triangel er laget av en primær stålramme (RHS 450x150x10 mm).

Hver triangel er montert med sekundær aluminiumsramme med 12 paneler i et sekskantet mønster (H: 800 mm x B: 80 mm.)

Flere tertiære aluminiumsrammer monteres i de sekundære aluminiumsrammene i forskjellige geometriske former.

Disse varierer i antall fra 9 til 12 enheter i hver triangel og i H: 800 - 2800 mm x B: 40 mm.

Totalt er det 10 forskjellige former for tertiære aluminiumsrammer i 6 forskjellige høyder:

2 x triangler H: 800 mm.

2 x triangler H: 1,200 mm.

2 x triangler H: 1,600 mm.

2 x triangler H: 2,000 mm.

6 x triangler H: 2,400 mm.

6 x triangler H: 2,800 mm.

Hver triangel er ca. 49 m² store og dagslysskjerm Vest er ca. 980 m² stor.

Dagslysskjermen er ca. 59 m lang.

Det ble brukt ca. 70 tonn med aluminium til vestsiden.

 

Artikkelen er laget i samarbeid med AluSteel.Alusteel logo

 

Se vårt bildelgalleri:

  • 12 500 dagslysseksjoner i aluminium
  • Nordhavnstunnelen
  • Nordhavnstunnelen
  • Nordhavnstunnelen
  • Nordhavnstunnelen