Riegens

Riegens IP 65

'- Dette var en av flere avanserte produkter vi leverte i aluminium' innkjøper i RIEGENS

Cyclo IP65 - En lysende idé

 

Martin Professional er en av markedets mest innovative aktører innenfor belysning for scener, fasader og rom i hele verden. Bedriften Riegens fra Odense har - basert på en lignende status på markedet for industriell belysning - vært underleverandør i utviklingen av en ny og ganske unik løsning. Deler av løsningen består av ni forskjellige profiler som skal fungere som et genialt system.

 

- Dette var en av flere avanserte produkter vi leverte i aluminium. Våre løsninger består normalt av noen få aluminiumsprofiler. Men her må flere funksjoner fungere med hverandre, og vi lukkes faktisk, selv om oppgaven var komplisert, sier Bjarne Bengtson, innkjøper i Riegens, som var veldig fornøyd med samarbeidet med Alumeco når det gjaldt prosjekter hvor det ble benyttet aluminium:

 

- Vi kontaktet Alumeco da vi trengte pressede profiler. Normalt får de våre profiltegninger til godkjenning. Underveis gir de oss tilbakemeldinger, og vi setter pris på disse fordi dette er deres kompetanseområde, sier Bjarne Bengtson.

 

Samarbeid om teknikk og økonomi

Dialogen om et felles prosjekt som involverer både Riegens og Alumeco handler spesielt om tekniske og økonomiske forhold:

 

- Det kan handle om en liten detalj som gjør det enklere og mindre kostbart å produsere, fordi vi alltid forsøker å få produktet til å passe inn i de faktiske omgivelsen, sier Bjarne Bengtson.

 

Alle regnbuens farger

Oppgaven har ikke vært noe mindre utfordrende for Alumeco enn for Riegens. Prosjektleder Anders Kildevæld sier følgende om dette interessante prosjektet:

 

- Martin Professional hadde et konsept som Riegens fortsatte å utvikle. I denne sammenheng har vi gitt Riegens råd om hva som faktisk var mulig når det gjelder design og behandling av profiler.

 

- Produktet var interessant fordi det bestod av så mange komplekse profiler som måtte klikkes og låses i hverandre. Det er i utgangspunktet et nytt og unikt konsept, og lampen består av et hvitt neonlys og tre grunnfarger som kan blandes til alle regnbuens farger. Og den er designet for både innendørs- og utendørsbelysning, sier Anders Kildevæld.

 

Artikkelen er laget i samarbeid med Riegens. Riegens logo