Rigshospitalets nye parkeringhus

Rigshospitalets nye P-Hus beklædet med solafskærmning aluminiumprofiler.

Spesialprofiler fra Alumeco fungerer som solskjerming i arkitektdesignet løsning

 

Alumeco har levert et stort omfang av spesialprofiler til Rigshospitalets nye parkeringhus. Utviklingen av profilene foregikk i tett samarbeid med virksomheten Solatek, som er spesialister på solskjerming. Resulatet ble en imponerende, arkitektdesignet solskjermingsløsning, som består av valsede spesialprodukter i fire ulike lengder.

 

Flatprofiler med vri

Selve designløsningen er utviklet av Henning Larsen Arkitekter for Solatek. Til oppgaven trengte Solatek profiler som kunne bøyes slik at de snor seg. På den måten gir løsningen en funksjon som solskjerming. men den gir også det ønskede, estetiske uttrykk.

 

Alumeco har levert ca. 90 tonn spesialprofiler i aluminiumstypen EN AW-6063 T4 som er lett å forme og samtidig har den nødvendige styrken. De mange profilene fungerer som lameller i ulike lengder og er montert på beslag som kan dreies ut fra solens posisjon. Selve bearbeidingen av profilene er utført av Dan Vals A/S.

 

Dimensjoner ut over de vanlige

Parkeringshusets solskjerming består av 5424 meter aluminiumslameller i størrelsen 400x15mm i fire forskjellige lengder. Profilenes størrelse er omtrent dobbelt så store som de profiler man normalt arbeider med fra lager. For å kunne fremstille de spesifikke profildimensjonene, har Alumeco i samarbeid med kunden derfor utviklet et spesielt verktøy til formålet.

 

Det er ikke bare utviklingen av materialer som er viktig i en samarbeidsprosess. Michael Lind Christensen, Bygningskonstruktør hos Solatek, poengterer viktigheten av å ha materialene til rådighet i riktige mengder til riktig tid: «Materialene kom i rett tid og i de mengder som vi hadde avtalt. Det betyr mye for et så stort prosjekt, da vi er helt avhengige å ha materialene til avtalt tid, blant annet fordi noe skulle videre til underleverandører for ytterligere bearbeiding. Vårt samarbeid med Alumeco var problemfritt og alle avtaler ble overholdt.»

 

Prosjektet er utarbeidet i samarbeid med Solatek Solafskærmning

 

Se flere bilder:

  • Solafskærmning på facaden
  • Solafskærmning
  • Flotte aluminiumprofiler udformet som solafskærmning
  • Indgang til P-huset på Rigshospitalet.
  • Profiler i detaljer.
  • Profiler beklæder facaden.

Dette kan også være relevant for deg:

The Wave