Scan

Scan Stove

Vedovner tåler høye temperaturer

Elegant look med aluminium - Scan 58

                            

 

Den danske produsenten av vedovner, SCAN Pejse fra Vissenbjerg på Fyn har suksess på både det danske og det internasjonale markedet. For å opprettholde og videreutvikle denne posisjonen, utvikler SCAN stadig nye produkter. Ganske nylig med en ny serie med ovner utviklet i samarbeid med et eksternt designbyrå. En serie hvor aluminium bidrar til et elegant look og et innovativt design.  

                            

- Vi bruker normalt rustfritt stål, spesielt til sidene i ovnene. Men problemet var at det oppstod en fargeendring på døren med integrert glass som følge av den høye temperaturen, sier innkjøpssjef Michael Steenshard som også har ansvaret for den nye produktserien '58'.

 

- Dermed trengte vi et annet materiale med samme utseende og som kunne tåle den høye temperaturen uten at det oppstod fargeendring. Aluminium var det perfekte valget, så vi gjorde noen tester og det viste deg at aluminium ikke endret hverken fasong eller farge, selv om det blir an aning mykt.

 

Ingen tid for en 'do-over'

Michael Steenshards neste utfordring var å finne en leverandør som kunne ta prosessen til neste nivå:

 

- Vi trengte en leverandør med kunnskap om aluminium, og Alumeco virket å være et perfekt valg. Vi måtte ha en løsning, produsert og presset spesifikt for oss. Samarbeidet med Alumeco gikk veldig bra. Vanligvis kreves det mange prøver, men nå ble det riktig ved første forsøk. Og det var i siste liten, så vi hadde ikke tid til noen 'do-over', fordi vi hadde et produkt som skulle lanseres til et gitt tidspunkt, sier han om prosessen og samarbeidet.

 

- Med tiden vi hadde til utvikling og lansering av produktet, var utfordringen å få tegningene på plass. Hvis vi hadde måtte lete etter en produsent samtidig, ville det ha forsinket prosessen. Alumeco gjorde jobben for oss, og det viste seg å være en vinn-vinn-situasjon.  

 

Innsikt og teknisk interesse

For Michael Steenshard var sparringen om bruken av aluminium og alt som hadde med anskaffelse å gjøre i løpet av prosessen også viktig:

 

- Med Alumeco fikk vi en kompetent sparringspartner med stor innsikt og omfattende teknisk kunnskap. Dermed hadde vi en god dialog om tingene helt fra begynnelsen av, sier Michael Steenshard, som også fikk verdifull input på konseptjusteringer underveis for å sikre at alt var klart så fort produsenten var klar til sette i gang.

 

Artikkelen er laget i samarbeid med Scan. Scan logo

 

 

Se vårt fotogalleri:

 

  • Light my fire!