The Wave

The wave - Fantastik udseende når mørket falder på!

The Wave – interaktiv sanseopplevelse med aluminiumsstrukturer

 

I februar 2017, 2018 og 2019, i forbindelse med Frost Festivalen, vil du kunne se 40 trekanter, som er nesten 4 meter høye, ved moloen på Ofelia Plads i København. Disse strekker seg ut over et område på hele 80 meter. Om dagen står trekantene litt livløse der, men når mørket faller på vekkes lys og lyd til live. Installasjonen forvandles til et sansefylt og interaktivt kunstverk. De 80 meterne med opplevelse og inntrykk består av en struktur av aluminium som Alumeco har levert profilene til.

 

Lys og lyd i Københavns natteliv

The Wave er laget til Frost Festivalen og prosjektet er støttet av RealDania og Foreningen Ofelia Plads. Installasjonens formål er å skape en sanseopplevelse med fokus på lys og lyd samt de assosiasjoner til fortolkning av tid og sted, som sansene kan skape via verkets reaksjon på bevegelse.

Bak utformingen av The Wave står lysdesignfirmaet Obscura Vertigo. Kunstnernavnet dekker over virksomheten Vertigo ApS og består av privatpersonene Frederik Hilmer, Kasper Rasmussen og Vibeke Bertelsen. Obscura Vertigos kreativitet og oppfinnsomhet innen lysdesign og med lyddesign av Peter Albrechtsen.

Obscura Vertigo beskriver selv verket som:


En interaktiv, pulserende bølge, som bryter med den lange moloen, som Ofelia Plads ved havnebassenget og Skuespilhuset er. Verket er designet til å gi plassen en ekstra dimensjon med kunstnerisk liv og sanselighet. Besøkende kan gå gjennom verket, kjenne hvordan opplevelsen forandres alt etter perspektiv og samhandling med det skiftende lysdesignet.

 

De 40 trekantene består av to ulike aluminumsprofiler, som begge er spesialdesignet til, i forbindelse med hverandre, å oppfylle installasjonens formmessige krav. Totalt består kunstverket av ca. 1.219 meter spesialprofiler fra Alumeco. Finish og uttrykk i forhold til verkets formmessige struktur, har vært avgjørende for at Obscura Vertigo ble tilfredse med installasjonen.

Finish er meget viktig for Obscura Vertigo. Det er viktig for samlede uttrykk, og det er viktig for både selvforståelse og tilfredshet, som verdien av det endelige resultat, sier Kasper Rasmussen.

I forlengelsen av dette har Obscura Vertigo også opplevd positive rammer rundt utviklingsprosessen:

*Vi har hatt et godt samarbeid med Alumeco og har dratt nytte av virksomhetens erfaring. Alumeco har utvist stor fleksibilitet i forhold til å få en tung industriell prosesstyring til å fungere med de stramme og lite fleksible leveringskrav, som ofte er et vilkår når man arbeider med bygnings- og installasjonskunst, avslutter Kasper Rasmussen.
Rakk du ikke å oppleve The Wave i år, har du en ny mulighet til neste år, når installasjonen settes opp igjen i forbindelse med Frost Festilval 2018.

Se våre bilder:

  • The wave
  • The wave
  • The wave
  • The wave
  • The wave

Dette kan også være relevant for deg:

Rigshospitalets nye parkeringhus