Triax

Triax

Bruk av aluminium i Triax-antenner

Vellykket bruk av aluminium i antenner

Triax produserer blant annet parabolantenner, vanlige antenner samt braketter og armer for montering av disse produktene. Selve produktene er ideelle for å motta klare signaler, og Triax på sin side sender klare signaler om hva det forventer av leverandørene til bedriften.

 

- Vi bruker primært aluminium i våre vanlige antenner, laget nesten 100 % av aluminium, men også i våre parabolantenner. Men det kan være nasjonale forskjeller, fordi de i Storbritannia foretrekker parabolantenner laget av aluminium, men ikke i andre land. Men vi bruker aluminium i alle armer til våre parabolantenner, sier John Berg, innkjøps- og logistikksjef i Triax.

 

- Lav vekt og korrosjonsfasthet er naturligvis det viktigste for oss når vi velger aluminium, fordi når det gjelder antenner er det bare lav vekt som gjelder. En stålantenne ville fort falle ned.

 

Lagring og innkjøpsvolum

For John Berg er det ikke bare det faktum at Alumeco leverer aluminium i alle former, profiler og varianter som kreves ved produksjon av alle typer antenner og festearmer som er av interesse. Verdikjeden er også viktig for lagring og lett tilgang til råmaterialer:  

 

- Det er viktig for oss at Alumeco kan ta seg av lagringen. Hvis vi skulle tatt hånd om den selv, måtte lagerbeholdningen ha vært større. Dessuten har Alumeco et mye større innkjøpsvolum, sier John Berg.

 

- Alle våre aluminiumsprodukter er spesialprodukter, laget spesielt for oss. Derfor er lagring og mulighet for levering fra dag til dag helt avgjørende. Vi jobber innen et veldig komplekst felt, i den forstand at vi bruker alt fra små motstander til store spoler, og vi kan ikke vite alt om absolutt alle elementene. Derfor trenger vi kunnskap fra vår leverandør. Alumeco matcher våre forventninger på dette området, sier John Berg.

 

- Alumeco har markedskunnskap og er en stor aktør, og jeg ønsker å benytte meg av det. De gjør ofte forespørsler på mine vegne fordi de vet hva som skjer på markedet.

 

Åpent samarbeid

I Alumeco har Markus Levinsen de samme tankene om samarbeidet med Triax:

 

- Det virkelig et åpent samarbeid om leverandørene som vi anbefalte for Triax. Det handler om tillit, når vi har en posisjon som kundens 'vindu' overfor leverandørene, sier Mogens Levinsen og fortsetter:

 

- Vi betrakter også oss selv som en logistikkløsning og ikke bare en leverandør. Det handler om pris, kvalitet og leveringspålitelighet.

 

Denne saken er laget i samarbeid med Triax.  Triax logo