Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri

Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri bygget serviceskip

Serviceskip for Dong Energy for å betjene vindturbiner.

Kommersielle fartøy av alle slag - laget i 100 % aluminium

 

Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri er et allsidig skipsverft som bygger mange forskjellige typer kommersielle fartøy. Noen modeller er i 100 % aluminium, mens det i andre modeller benyttes aluminium i lettvektsstrukturer i overbygget.

 

'Vi bygger kommersielle fartøy av alle slag og på opptil ca. 50 meter. Det kan være alt fra slepebåter til ferger, fiskebåter og vanlige skip. Flere av båtene er stålskip med aluminiumsdekk, og lettvektsstrukturer i overbygget er alltid i aluminium,' sier Hans Anton Holm, senior prosjektleder ved skipsverftet Hvide Sande.

 

'Aluminium hjelper oss 'på toppen', fordi det er et lett og stabilt materiale. Det betyr at båtene ikke vil bli for topptunge. Vi bygger også aluminiumsskip hvor alt fra skrog til dekk er laget av aluminium av vekthensyn. Disse brukes som transportskip for både vindturbin- og offshoreindustrien, blant annet. For eksempel et forsyningsskip vi bygget for Dong for å betjene vindturbiner.'

 

'... gode til å finne løsninger for oss'

For Hans Anton Holm og de av hans kollegaer som planlegger skipsverftets produksjon er dette viktig for det han kaller '...en pålitelig partner':

 

'Skipsverftet kjøper en god del aluminium fra Alumeco, og de er gode til å finne løsninger for oss. Når vi for eksempel har store prosjekter som ikke er helt standard. Da får vi alltid levert den kvaliteten vi ønsker, og på den datoen vi har blitt enige om. Dette bidrar til å gjøre Alumeco til en pålitelig partner i det store og det hele,' sier han, og legger til:

 

'Alumeco er i tillegg sterke på sertifisering, og det er viktig for oss fordi vi krever papirer på alle materialer vi jobber med.


Sjødyktige legeringer

'Det er ikke mange som vet at aluminiumskip kan bygges på den måten som Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri gjør det på, og det gir dem mange fordeler når det gjelder vekt og korrosjonsfasthet. i prinsippet trenger man ikke engang male skip i aluminium, fordi disse legeringene er veldig 'sjødyktige'. De tåler saltvann som ellers er et av det mest aggressive (korrosjonsmidlene),' sier Hans Martin Vestergaard, en salgskonsulent i Alumeco.

 

'Skipsverftet i Hvide Sande har primært lagret emnene fra oss med dag-til-dag-levering fra lageret.. I noen tilfeller, og i forbindelse med spesielle prosjekter, bestiller vi inn til prosjektet og leverer alltid godkjente materialer med alle sertifikater i orden, fordi dette er dokumentasjon som kunden må ha.'

 

Time Lapse-video laget av Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri:

Mer info:

Du kan lese mer om Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri her

Du kan også få tekniske opplysninger om skipet som er bygget for offshoreoppdrag. her

 

Visste du at:

Alumeco kan skaffe et sertifikat som dokumenterer produktets karakteristikker og sporbarhet. Se listen over sertifikater.

 

Du kan lese vår artikkel om korrosjon hvor du kan lære om legeringene som benyttes i maritime prosjekter. Les artikkelen 

  • Serviceskip for offshore vindturbiner
  • Servicebåt - overbygg laget av aluminium