Brdr. Platz

produsere lastebil med aluminium

Brdr. Platz i ferd med å montere aluminium på den nye lastebilen

Carlsberg la vekt på vekten


Da bryggeriet Carlsberg valgte å samle en stor del av produksjonen på Øst-Jylland, hadde de behov for en logistikkløsning som kunne bringe den ferske ølforsyningen tilbake til Sjælland og hovedstadsområdet. Brdr. Platz fra Sør-Jylland hadde ansvaret for utviklingen av karosseriet for en lastebil som skulle frakte store mengder øl. Av flere grunner var aluminium den åpenbare løsningen.

Bryggeriet Carlsberg hadde noen veldig tydelige krav til løsningen som karosseriprodusenten Brdr. Platz i Sør-Jylland måtte forholde seg til: kjøretøyet skulle kunne transportere så mye som mulig og likevel holde vekten under de tillatte grensene:

- Av den grunn valgte vi å jobbe med aluminium fordi det nesten ikke veier noen ting. I stedet kan vekten og plassen benyttes til kundens produkt - øl. Og fordi aluminium bare veier en tredjedel av stål, betydde dette konkret ca. fem tonn mindre enn om vi hadde brukt stål. Det er en stor besparelse i vekten alene, sier Jørgen Platz, daglig leder i Brdr. Platz.

Samtidig var det viktig for oss at vi hadde med et materiale å gjøre med lang holdbarhet og også veldig jevne plater og klikk-profiler som kunne brukes til oppbyggingen av veggene.

 

Sterkt og lett

Brdr. Platz har god erfaring med bygging av alle typer lastebiler, pickup-er, semitrailere, kassebiler osv. Tilnærmingen til denne oppgaven for et av verdens største bryggerier, var den samme som tilnærmingen til alle andre oppgaver:

- Vi løser problemer for andre og mindre transportkunder på nøyaktig samme måte. For kundene handler det om å transportere så mye som mulig både frem og tilbake - uavhengig av om man transporterer rundtømmer eller øl. Jørgen Platz, som var den som fant det rette materialet for Carlsberg-løsningen, påpeker: Vi lytter til kunden, og er veldig gode på å spesialtilpasse alle mulige transportløsninger til kundens behov. Men vi er naturligvis stolte over at vår lille produksjonsbedrift leverer til et av verdens største bryggerier:

- Aluminium er både sterkt og lett. Dette gjør det til et genialt produkt når det gjelder profilene vi må bruke. Samtidig fikk vi den dialogen med Alumeco som vi trengte, sammen med punktlige forsendelser og en konkurransedyktig pris. Alumeco er stort sett enkle å ha med å gjøre, sier Jørgen Platz forsiktig.

 

Totalleverandør med dag-til-dag

Alumeco har hatt flere roller i Brdr. Platz' løsning for Carlsberg:

Som totalleverandør av aluminium vil vi tilby kunden vår det meste. Til denne oppgaven har vi eksempelvis levert aluminiumsplater, lastebilprofiler og strukturprofiler for bygging av karosseriet for Carlsberg. Alumeco sørget for lagerføring av både plater og profiler, slik at kunden kan være sikker på dag-til-dag-levering, forteller Rasmus Stentoft som er salgskonsulent i Alumeco.

 

På besøk hos karosseriprodusenten Brdr. Platz AS

Vi fikk tillatelse til å besøke Brdr. Platz i Haderslev for å være med en typisk oppbygging med transportprofiler i aluminium. Se vårt fotogalleri over.