Design av pressede aluminiumsprofiler

Spesialprofiler fra Alumeco

Pressede spesialprofiler fra Alumeco

På denne siden finner du informasjon om hvordan pressede aluminiumsprofiler produseres og hvilke spilleregler man må ta hensyn til når det gjelder designet.

Produksjon av pressede aluminiumsprofiler

Pressing er en prosess hvor profilene formes. Presseprosessen ligner på det å presse tannpasta ut av en tube. Tannpastaen varmes opp, sylindriske aluminiumsblokker, også kalt pressemne, mens tannpastatuben er det såkalte verktøyet. Som du ser i illustrasjonen, presses pressemnet (forvarmet i en induksjonsovn til 450-500 °C) gjennom verktøyet/pressen hvor profilen får sin ønskede form.

Når profilen kommer ut av verktøyet avkjøles den med vann eller luft, og deretter strekkes profilen men den fortsatt er 'myk'. Dette fjerner spenning som kan ha bygget seg opp i aluminiumet og sørger for at profilen får de rette dimensjonene. Deretter skjæres profilen før den gis den endelige styrken gjennom kald- eller varmherding.

Mange muligheter og gylne spilleregler

Det er mange muligheter innen profildesign, men det er enkelte spilleregler som det må tas hensyn til for å optimalisere profilenes egnethet for produksjon. På denne måten må du utvikle den best egnede designløsningen for ditt profildesign.

Tabellen nedenfor viser utvalgte eksemepler på pressede profiler med foretrukne designfasonger. Tabellen er forenklet, og derfor bør du alltid ta kontakt med oss som tidlig som mulig i konseptutviklingsfasen.

 

Tabell for profildesign
  • Pressemne i ferd med å presses
  • Pressemne i ferd med å presses
  • Visning av en typisk aluminiumspresse

Vil du vite mer?

Pressing
Montering og pakking
Saging